Monumentenglas: isolatieglas voor monumenten

Monumentenglas is speciaal ontwikkeld voor monumentale panden, zodat het karakteristieke gevelaanzicht van weleer gewaarborgd blijft. Door isolerend monumentenglas te laten plaatsen, kunt u uw energierekening verlagen, het wooncomfort vergroten en de inbraakwerendheid verhogen. Na het plaatsen van het glas kunnen wij ook het schilderwerk van uw monument verzorgen.


Getrokken isolatie glas voor monumentale panden

Monumentenglas kan optioneel uitgevoerd worden in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Het isolerende monumentenglas is zeer dun, waardoor het in de meeste gevallen kan worden geplaatst in bestaande sponningen van de oude monumentale ramen en kozijnen.


Veel soorten glas ook voor monumenten

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas meestal isolerend glas gebruikt met hoog rendement (HR++). Hieronder een paar soorten isolerend glas op een rij: gewoon dubbel glas,  HR, HR+ glas, HR++ glas, HR+++ glas, voorzetramen, monumentenglas, gelaagd HR glas, restauratieglas, isoleren enkelglas, isolatieglas met zwarte afstandhouder, Ruysdaal glas, monumentaal glas.


Restauratie monumenten glas

Wij leveren en plaatsen speciaal dubbel monumentenglas. Dit glas is 7 mm dik of dikker indien het past en speciaal voor ramen en deuren in monumenten en historische gebouwen. Het is dun genoeg om toe te passen bij de meeste monumenten. We kunnen het ook uitvoeren met getrokken glas. Getrokken glas geeft een onregelmatige spiegeling die kenmerkend is voor monumenten. Vroeger had glas altijd zo'n onregelmatige spiegeling omdat het glas met de hand werd geblazen.

Glaszetter en glashandel ook voor plaatsen dun monumentenglas bij rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten Leiden
Wij plaatsen ook dun monumentenglas bij restauratie monumentale panden.

Dun isolatieglas restauratie monumenten

Monumenten hebben meestal mooie ouderwetse houten kozijnen en ramen en soms glas in lood of mooie kleine ruitjes. Nadeel van al dat moois is dat het enkel glas niet goed isoleert. Door enkel glas gaat veel warmte van binnen verloren. In een monumentaal huis zou je dus het liefst ook dubbel glas zetten. Alleen vallen monumenten onder monumentenzorg en mag er dus niet zomaar iets aan veranderd worden. Daar hebben we een oplossing voor: monumentenglas of monumentaal glas kunnen we ook plaatsen bij monumenten. Lees hier alles over de isolatiewaarde van monumentenglas en het verschillen tussen enkel glas en HR++ glas.


Isolatie ramen en glas bij monumenten

Historische gebouwen zijn vaak voorzien van ouderwetse glassponningen die er volgens de regels in moeten blijven zitten. In sommige gevallen mogen de oude monumentale kozijnen of ramen wel vervangen worden als de nieuwe kozijnen of ramen een vergelijkbare uitstraling hebben. Er zijn daarom verschillende soorten monumentenglas ruiten zowel dubbelglas als enkelglas, gelaagd of getrokken HR monuglas voor al die situaties.


Wat kost monumentenglas?

De prijzen van monumentenglas lopen zo uiteen omdat er zoveel verschillende soorten monumentenglas en restauratieglas zijn. De dikte van het monumentenglas varieert van 3 tot 10 mm, de isolatiewaarde varieert van 3,7 tot 1,6. Kortom een grote verscheidenheid aan soorten isolatieglas en dus een grote prijsverschillen. Vraag daarom een offerte voor monumentenglas bij ons aan.


Offerte isolerend monumentenglas

Als u een offerte wilt aanvragen voor monuglas, monumentenglas, gelaagd HR glas, glas in lood, houten monumentale ramen of speciaal isolatieglas voor monumenten vul dan even het formulier in, dan komen wij bij u langs voor maken van een vrijblijvende offerte.


Houten ramen en kozijnen monument vervangen of repareren

Naast het plaatsen van isolerend glas, vervangen we ook ramen, deuren en kozijnen in iedere gewenste maat, profiel en houtsoort. Als u uw monument of historische gebouw wilt renoveren of restaureren met inachtneming van de oude details dan kunnen wij voor u bijvoorbeeld replica's maken van paneeldeuren, eventueel voorzien van glas in lood, getrokken of facetgeslepen monumentenglas. Als u last heeft van houtrot bij monumentale ramen of kozijnen kunnen we dit ook repareren. Lees meer over houtrot van ramen en kozijnen.