Specialist in renovatie van pannendaken

Als u op zoek bent naar een loodgieter of dakdekker bent u bij ons aan het juiste adres. Bijvoorbeeld voor het vervangen van een pannendak, bitumen dakbedekking, zinken dakgoten of het opsporen van een lekkage van het dak of goten. Lekkage van het dak kan tot veel schade leiden.


Voorkomen van lekkage dak of dakgoten

Meestal komen de gebreken van het dak aan het licht bij lekkage en dan is het al te laat en is de schade al veroorzaakt. U wilt dan ook niet besparen op goedkope materialen of op ondeskundige wijze verwerkte dakbedekking. Uw dak moet betrouwbaar zijn, want als de schade netjes hersteld is, dan wilt u hier voor lange tijd van af zijn. Wij adviseren regelmatig het dak te laten inspecteren op onvolkomenheden en bijtijds het dak en dakgoten te laten vervangen. Het is anders wachten tot de lekkage zich aandient en dat komt altijd onverwachts. Vraag hier meteen online een offerte aan.


Lekkage dak en goten vaak al langer aanwezig

Vaak zijn lekkages van het dak of goten al langer aanwezig en wordt dit pas na enige tijd binnen zichtbaar. Het dakhout (dakbeschot) heeft dan al een poos te lijden gehad onder de constante omstandigheden van vocht en kan dan al danig verrot zijn. Dit komt vaak pas aan het licht als de dakbedekking wordt gesloopt. Wij kunnen echter in eigen beheer ook dit dakbeschot, of de boeidelen (dakranden) vervangen voor nieuwe en gegarandeerde kwaliteit.


Onderhoud daken, dakgoten en riolering

Heel belangrijk voor het behoud van uw dakgoten en dakbedekking is het onderhoud. Wij adviseren u om minimaal tweemaal per jaar uw dakgoten en daken schoon te maken en te controleren. De zuren die vrijkomen bij verrotting van het blad tasten de zinken dakgoten aan en kunnen bovendien voor verstopping van de afvoeren zorgen. Ook een plat dak van uw woning is belangrijk om schoon te maken en vooral de uitlopen. Een lekkage kan tot veel schade leiden. Door bladeren regelmatig te verwijderen en de afvoeren vrij maken van vuil verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk. Natuurlijk voorkomt u hiermee ook mogelijke lekkages of verstopte hemelwaterafvoeren en rioleringen. 


Reinigen dakgoten ter voorkoming van lekkage

Als u zelf niet in staat bent om deze werkzaamheden uit te voeren of dit liever aan een professional over wilt laten, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij voeren dit graag voor u uit en geven advies over het onderhoud van daken, goten en afvoeren. Ook is het mogelijk een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Vervangen van lood, dakbedekking en zinken dakgoten door dakdekker en loodgieter in Leiden
Vervangen van lood, dakbedekking en zinken dakgoten. Ook voor dakdekker en loodgieter bent u bij ons aan het juiste adres! Voorkom lekkage en laat uw dak of dakgoten tijdig door ons reinigen en inspecteren.

Meer dan dakdekkers en loodgieters

Voor het al het onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Al het onderhoud onder één dak: timmerman, bouwbedrijf, loodgieter, dakdekker, schilder en glaszetter. Wij leveren en plaatsen ook isolatieglas in houten kozijnen, ramen, deuren.


Een dak isoleren levert geld op!

Als u toch de dakbedekking laat vervangen is het een goed idee om het dak meteen te laten isoleren. Hierdoor bespaart u veel geld op uw energierekening. Informeer naar de mogelijkheden en vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het vervangen van dakbedekking of het plaatsen van isolatie. Vraag online een offerte aan.


Dakrenovatie en dakpannen vervangen

Keramische dakpannen hebben een levensduur van zo'n 60 jaar. Betonnen dakpannen gaan veel minder lang mee, ongeveer 30 jaar. Als u een simpel rekensommetje maakt, kunt u bedenken of uw dak aan vervanging toe is. Dakpannen worden poreus, er breken stukjes af en er is lekkage. De houten panlatten onder de dakpannen zijn meestal ook rot. Bij een dakrenovatie vervangen we alle pannen en de latten. Dan plaatsen we eerst speciale dampdoorlatende dakfolie, waardoor uw dak meteen 100% waterdicht is. Daar gaan de nieuwe panlatten en dakpannen overheen.


Vernieuwen gescheurd lood

Veel lekkages ontstaan bij gescheurd lood. Dat is vaak niet direct te zien, maar zorgt wel voor veel lekkageschade. Wij vervangen loden aansluitingen bij dak, muur, dakkapel of kozijnen zodat uw dak er weer voor tientallen jaren tegen kan.