Vervangen hout bij houtrot kozijn raam of deur

Vervangen is niet altijd nodig, houtrotsanering met garantie!

Het is van groot belang schilderwerk goed te onderhouden. Houtrot kan veel schade veroorzaken aan houten kozijnen, ramen of deuren wanneer te lang wordt gewacht met de reparatie daarvan. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van houtrot en herstellen van houten kozijnen.


Houtrot houten kozijnen

Wanneer het schilderwerk van houten onderdelen, zoals deuren en kozijnen, niet in goede staat is vormt aantasting door houtrot een grote bedreiging. Wanneer houtrot van binnenuit komt is het, met name bij geschilderde onderdelen, niet altijd visueel waarneembaar. De expansie van houtrot kan snel gaan, vooral bij een temperatuur boven de 5 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid. Als houtrot tijdig wordt geconstateerd en aangepakt kan in veel gevallen worden volstaan met reparatie en/ of een deelvervanging, bijvoorbeeld de vervanging van een stijl of onderdorpel. Wanneer te lang wordt gewacht met het behandelen van houtrot kan een compleet kozijn of een hele deur worden aangetast, waardoor vervanging in zijn geheel noodzakelijk is.


Gecertificeerd door Repair Care International

Wij zijn als Systeem Professional gecertificeerd door Repair Care International. Wij zijn opgeleid om de houtreparatiemiddelen van Repair Care juist te kunnen toepassen. Repair Care Dryflex is door en door getest (TNO, IFT, IHD en COT), is in alle seizoenen te gebruiken en is bewonersvriendelijk. Wij zij nu nog beter in staat het geveltimmerwerk van uw woning voor u te onderhouden.


Duurzaam herstel van houtrot

Wij werken ondermeer met Dryflex van het Repair Care-systeem (voorheen Window Care) en met Renovaid voor preventief en curatief onderhoud van geveltimmerwerk. Dit is een uitstekende en duurzame oplossing voor het behandelen van houtrot: Dryflex van Repair Care is de nieuwe generatie duurzame houtreparatie- en verlijmingstechnologie. Deze innovatieve elastische technologie voor het verbinden, afdichten en repareren van hout kan door een unieke combinatie van interne stevigheid en optimaal herstelvermogen de beweging in de ondergrond blijvend volgen. Dit zorgt voor een glad en na afwerking door schilderwerk onzichtbaar resultaat dat anders dan traditionele reparatiemiddelden niet kan barsten, scheuren of uitzetten.


100% zekerheid na inventarisatie houtrot

Het is mogelijk een inventarisatie te laten uitvoeren naar de aanwezigheid van houtrot. Dit is een volledige inspectie van al het geveltimmerwerk met als resultaat vrijwel 100% zekerheid over de status van het houtwerk. Alle bevindingen worden dan in een rapport in kaart gebracht. Hierdoor verlopen de werkzaamheden efficiënt en effectief,en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.


Preventieve maatregelen tegen houtrot

Hieronder worden alle reparaties verstaan die erop gericht zijn de levensduur van het geveltimmerwerk te verlengen en de onderhoudsintervallen te vergroten. Denkt u daarbij aan het afsluiten van capillaire naden en stijl/dorpel verbindingen, dichten van scheuren en afronden van scherpe kanten. Is toch houtaantasting opgetreden dan kunnen wij met het Repair Care-systeem het aangetaste kozijn- of raamdeel, of een ander onderdeel van het geveltimmerwerk voor u herstellen.

Nieuwe ramen, deuren en kozijnen

Wanneer de houtrot te ver is gevorderd en de aangetaste ramen, deuren of kozijnen vervangen moeten worden, lijkt er soms niet anders op te zitten. Wij kunnen in de meeste gevallen toch de bestaande houten delen renoveren door het vervangen of lamineren van delen waardoor u veel goedkoper uit bent dan het geheel vervangen van de kozijnen ramen of deuren. Ook voor isolatieglas ofwel dubbelglas en inbraakwerend hang- en sluitwerk kunt u bij ons terecht.


Onderzoek naar houtrot

Neem meteen contact met ons op als u uw houten kozijn, raam of deur is aangetast door houtrot. Na inspectie ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.