Dakdekkers voor pannendak en plat dak

Wij vervangen pannendaken, platte daken, dakgoten en dakbedekking en lood van schoorstenen. Als een dak lek is, kunnen lekkages leiden tot schade aan uw woning. 

 

Als er gebreken zijn aan uw woning, die leiden tot lekkage, is het van belang die gebreken zo goed mogelijk te herstellen. Meestal komen de gebreken van het dak aan het licht bij lekkage en dan is het al te laat en is de schade al veroorzaakt. U wilt dan ook niet besparen op goedkope materialen of op ondeskundige wijze verwerkte dakbedekking. Uw dak moet betrouwbaar zijn, want als de schade netjes hersteld is, dan wilt u hier voor lange tijd van af zijn. Om dit te voorkomen adviseren wij regelmatig het dak te laten inspecteren op onvolkomenheden en bijtijds het dak en dakgoten te laten vervangen. Het is anders wachten tot de lekkage zich aandient en dat komt altijd onverwachts.


Zinken dakgoten en lood vervangen

Onze loodgieters en dakdekkers vervangen zo nodig het lood, zinken dakgoten en dakbedekking van platte daken en dakkapellen. Lekkages ontstaan vaak bij gescheurd lood en versleten zinken dakgoten. Dat is niet altijd met het blote oog te zien, maar een lekkage kan ongemerkt wel leiden tot veel schade. We vervangen zinken dakgoten en loden aansluitingen bij dak, muur of dakkapel zodat uw dak er weer voor tientallen jaren tegen kan.


Wat is de levensduur van mijn dak?

Op de meeste pannendaken in Nederland liggen keramische dakpannen, gebakken uit klei. Meestal zijn ze oranje. Een pannendak met keramische pannen heeft een levensduur van zo'n 60 jaar. Heeft u een huis uit 1930, dan zou uw dak dus in 1990 vervangen moeten zijn. In de praktijk zien we dat bij de meeste jaren 30 woningen het dak nog steeds niet is vervangen. Dit zorgt voor veel lekkages die soms pas na lange tijd worden opgemerkt. Lekkages aan een dak zorgen voor veel schade; het is daarom belangrijk het pannendak tijdig te vervangen.


Voorkomen van stormschade en lekkage

Bij een storm waaien oude dakpannen zo het dak af. Klimaatverandering zorgt voor steeds extremer weer. Door uw dak tijdig te laten vervangen bent u beschermd bij extreme regenbuien en stormen. Zo kunt u op uw dak vertrouwen! Voor dak renovatie, pannendaken, isolatie, dakgoten, zink en loodgieterswerk bent u bij ons aan het juiste adres. 


Nieuw dak is stormbestendig en 100% waterdicht

Er gelden tegenwoordig strikte normen voor de weerstand die geboden moet worden tegen windbelasting. In tegenstelling tot veel dakdekkers, zetten wij nieuwe dakpannen altijd vast met speciale RVS panhaken. En dat maakt een wereld van verschil bij storm. Aan de randen worden de dakpannen ook geschroefd met RVS dakschroeven met rubberen afsluiting. Doordat we onder de dakpannen een waterdicht, damp-open doek aanbrengen is uw dak - zelfs zonder dat we dakpannen hebben geplaatst - al 100% waterdicht.


Achterstallig onderhoud kan leiden tot schade

Het uitstellen van de vervanging van een dak kan leiden tot lekkage, met veel schade als gevolg. De oude dakpannen worden poreus, krom, ze sluiten niet meer goed aan op elkaar, ze breken en scheuren. En omdat de pannen los liggen, waaien ze van het dak en dan heeft u veel schade door lekkage.

 

Bij oudere huizen werden de nokvorsten vroeger vastgezet met cement. Na verloop van tijd brokkelt het cement af, waardoor er vocht in komt. Als dat vocht in de winter bevriest, zet het uit. Daardoor komen scheuren in het cement waardoor de nokvorsten los komen te liggen. De dakpannen op de nok van het dak kunnen er dan zo vanaf waaien bij een storm.


Isolatie dak levert geld op

U kijkt niet zo vaak naar het dak, maar het dak is misschien wel het belangrijkste deel van uw huis. Bij een dakrenovatie kunnen we hetzelfde type dakpan gebruiken in dezelfde kleur, zodat de authentieke uitstraling van de woning behouden blijft. Onder de dakpannen brengen we een waterdicht, dampdoorlatende doek aan, zodat het dak zelfs zonder de dakpannen al waterdicht is. We vervangen de houten panlatten en tengels die vaak helemaal rot zijn. De pannen worden ook vastgezet met speciale RVS panhaken, zodat ze niet wegwaaien. En we kunnen het dak ook isoleren. En dat levert veel geld op, doordat uw energierekening flink omlaag gaat. Lees meer over dakrenovatie


Gemiddelde beoordeling 9,2

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Het is niet voor niets dat het grootste deel van onze opdrachten voortkomt uit mond-tot-mond reclame. U kunt op ons bouwen. Bekijk hier reviews van tevreden klanten of vraag hier meteen een offerte aan.